Subota, 25. Lipanj 2016.     
    
Izjava dana:

Obrasci za prikupljanje potpisa birača – DOPUNJENO

Pitali ste nas telefonom na kakvom se obrascu prikupljaju potpisi birača u postupku kandidature gradonačelnika, župana ili načelnika.

Skrećemo pozornost na Zakon o izborima općinskih načelnika, gradonačelnika, župana i gradonačelnika grada Zagreba i to posebice na Članak 16.:
“Potpisi birača prikupljaju se na propisanom obrascu.
U obrascu se, uz potpis birača, navodi ime, prezime, adresa prebivališta birača, te broj i mjesto izdavanja važeće osobne iskaznice.
Sadržaj i oblik obrasca propisuje Državno izborno povjerenstvo Republike Hrvatske (u daljnjem tekstu: Državno izborno povjerenstvo).”

Propisani obrasci će se moći kupiti u trgovinama Narodnih Novina diljem zemlje odmah po objavi obveznih naputaka od strane Državnog izbornog povjerenstva Republike Hrvatske. U slučaju poteškoća s nabavom obrazaca obratite se izravno Narodnim Novinama: gđi Gordani Šeler (telefon 01/6502850)

Državno izborno povjerenstvo objavilo je obrasce na svojim stranicama (pogledati ovdje: http://lokalniizbori.com/vijesti/obvezatne-upute-dip-a-i-propisani-obrasci/) i dalo mišljenje da su i ovi obrasci ispisani na pisaču jednakovaljani onima kupljenim u Narodnim novinama.

Povezani članci:

| Tiny Url za ovaj članak: http://tinyurl.com/cmkqep8

komentara

Ostavite odgovor

Vaša e-Mail adresa neće biti objavljena