Subota, 2. Srpanj 2016.     
    
Izjava dana:

Kristina Ikić Baniček na čelu koalicije SDP-HNS-HSU u Sisku

Nakon višemjesečnih pregovora, sisačka je oporba konačno ujedinila snage u namjeri da na svibanjskim izborima s vlasti sruši aktualni HDZ i HSP A. Starčević. Na čelu s Kristinom Ikić Baniček kao kandidatkinjom za gradonačelnicu, koalicijski su sporazum jučer potpisali SDP, HNS i HSU.

– S obzirom na tešku situaciju u Sisku, odluka o zajedničkom izlasku nije pitanje osobne ambicije, nego odgovornosti prema sugrađanima, a najviše našoj djeci. Imam hrabrosti reći dosta izostanku vizije, političkoj korupciji i zapošljavanju samo podobnih te onih koji su u određenim strankama, kao i Hypo banci koja želi pola našeg grada uzeti u zalog, a trenutni joj vlastodršci to dozvoljavaju – kaže SDP-ova Baniček.

Privući investitore

Oprezna u obećanjima, za sada je tek načelno najavila programe. Među njima je besplatan javni prijevoz za studente, učenike, umirovljenike i nezaposlene, zatim gradnja novog mosta preko Kupe, uređenje središnjeg gradskog trga te uključenje u borbu za državne i europske fondove, kako bi se stvorili uvjeti za investitore koji bi otvorili potrebna radna mjesta. Narodnjaci ističu spremnost na preuzimanje odgovornosti.

– Podržavamo viziju jednog novog, modernog, europskog Siska. To smo dužni našem poniženom i napaćenom gradu kojemu ne samo da je ukradena sadašnjost, već se želi ukrasti i njegova budućnost. To ne smijemo i nećemo dopustiti- kazao je HNS-ov Vlado Andučić. On će se naći u ulozi dogradonačelnika, dok za sada nije poznato tko će još biti kandidiran za drugog čovjeka grada, no sigurno je da stiže iz redova SDP-a. U ime HSU-a predsjednik Borislav Curić upozorio je na sliku “grada slučaja” čijim ulicama prolaze građani tužnih i zabrinutih lica.

Za ponosne i sretne

– Vjerujemo da će Kristina Ikić Baniček kao moralna osoba čista obraza sa svojom vizijom, energijom i  hrabrošću donijeti boljitak građanima i da će Sisak biti grad ponosnih i sretnih ljudi – kazao je Curić. S druge strane, za vladajući HDZ i HSP kampanja je već počela u smislu regrutiranja vlastitih članova putem tjednih političkih skupova po mjesnim odborima. Najčešće upozoravaju na komunizam, dok građanima za sada obećaju zadržavanje postojećeg standarda.

Izvor: vecernji.hr  28.02.2013.

Povezani članci:

| Tiny Url za ovaj članak: http://tinyurl.com/cqfxccz

komentara

Ostavite odgovor

Vaša e-Mail adresa neće biti objavljena