Petak, 27. Svibanj 2016.     
    
Izjava dana:

Petrina juriša i na Šibenik – protutnjalo je gradom poput najave tornada…

Kontroverzni primoštenski načelnik općine Stipe Petrina, juriša i na Šibenik! Eto i Šibenčanima njihova Keruma, komentirali su oporo mnogi.

Glasina da će se Petrina kandidirati za šibenskoga gradonačelnika, zadnjih dana minule 2012. godine, protutnjala je Šibenikom poput najave tornada. I baš kako se u startu činila nekom vrstom političke “fantastike”, takvom se i pokazala.

– Ma dajte, otkud vam to, nema govora, kako bi se ja mogao kandidirati za gradonačelnika u Šibeniku? To bi značilo da se moram odjaviti iz Primoštena, prijaviti u Šibeniku i tamo živjeti bar šest mjeseci prije izbora. To su gluposti, ne znam kome je interes da ih širi – kazao nam je pomalo ljutito Petrina. Ali, da se njegove političke ambicije ipak okreću prema Krešimirovu gradu, to je, istina.

– Točno je, idemo s našom Nezavisnom listom u bitku za mandate u šibenskom Gradskom vijeću. I ma što neko mislio, činjenica je da je NL Stipe Petrine na zadnjim lokalnim izborima dobila u samom gradu oko 5 tisuća glasova, i osvojili smo osam mandata u Županijskoj skupštini.

A na prošlim parlamentarnim izborima za nas je glasalo oko 3500 birača, pa je realno očekivati da bi mogli nakon ovih lokalnih izbora imati tri mandata u Gradskom vijeću Šibenika – objašnjava svoju izbornu strategiju Petrina. No, da bi se njegove ambicije mogle realizirati, uvjet je osnivanje stranke.

– Sve smo pripreme već obavili i naša stranka će se zvati – Nezavisna lista. Samo ime implicira da računamo na okupljanje svih “nezavisnih” opcija u gradu, od Šibenskoga građanskog foruma, preko Loze do NL-a Ante Gašperova Čače. Vidjet ćemo može li takva alternativa dobiti podršku građana, ali složit ćete se da su stranke, ovakve kakve su sada, svoj put završile – uvjeren je Petrina.

– Što novo nam stranke mogu ponuditi? Njihovi ljudski resursi su potrošeni, što su mogli i što su znali, to su nam pokazali.

A ima li novih ljudi u gradu i županiji s odgovarajućim političkim potencijalom koji su se dosad ustručavali baviti politikom zbog tih stranačkih struktura, vidjet ćemo. Ako nema, bacimo koplje u trnje – veli rezignirano primoštenski načelnik, napominjući kako je jedina njegova ambicija radikalno promijeniti postojeću situaciju koja je jednostavno – neizdrživa.

Zavjetno područje na vrh Gaja

Megaprojekt Zavjetnog područja (neke vrste svetišta) Gospe od Loreta čiji bi se kip, postavljen na temeljima budućeg sakralnog objekta, uzdizao s vrha brda Gaj, 173 metra nadmorske visine, mogao bi biti glavni adut primoštenskog načelnika Stipe Petrine za nadolazeće izbore. Područje bi obuhvaćalo oko dvije tisuće četvornih metara, a njegovo uređenje bi se financiralo uglavnom sponzorstvom i tek manjim dijelom proračunskim sredstvima općine. Projektna dokumentacija je gotova, podnesen je zahtjev za izdavanje lokacijske dozvole, a maketa objekta bit će izložena u auli općine 2. travnja.

– O tome se u Primoštenu govori bar deset godina, a još od 2005. godine je zavjetno područje u našem Prostornom planu i vrijeme je da ga realiziramo. A radi se o preatraktivnom projektu – tvrdi Petrina – da bi ga bilo tko svojatao.

Izvor: slobodnadalmacija.hr  03.01.2013.

Povezani članci:

| Tiny Url za ovaj članak: http://tinyurl.com/mou5avq

komentara

Ostavite odgovor

Vaša e-Mail adresa neće biti objavljena