U drugom krugu bira se župan, tri gradonačelnika i četiri načelnika

0
88
Ivo Žinić bori se za novi mandat protiv Zdenka Vahovca, a u drugom krugu doznat će se i tko će biti novi gradonačelnici Sisak, Kutine i Petrinje

U nedjelju Sisačko-moslavačku županiju na izborima čeka nekoliko teških bitki, ali i nekoliko ipak lakših. Župan i gradonačelnik Siska birat će se u drugom krugu, a najlakši posao trebao bi imati aktualni Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić koji je prvi krug izgubio za par stotina glasova. Žinić je 21. svibnja dobio 49,1 posto glasova, što je 30 posto i 20.000 glasova više od SDP-ovog Zdenka Vahovca koji će mu biti konkurent ove nedjelje.

U Sisku će se sučeliti SDP-ova gradonačelnica Kristina Ikić Baniček, koja se bori za drugi mandat, i HDZ-ov kandidat Franjo Šaban. Ikić Baniček je bila dobila 46,06 posto glasova, a Šaban 30,15 posto.

Gusto je u Kutini gdje je HDZ-ov Zlatko Babić u prvom krugu bio bolji od aktualnog SDP-ova gradonačelnika Andrije Rudića, no razlika je bila tek dva posto u korist HDZ-ova kandidata (40,96 %-  38,84 %).

Drugi krug bit će i u Petrinji, a u njega će aktualni gradonačelnik Darinko Dumbović (reformisti, BM 365, HSS, HSU, HSD, HDRS), koji je osvojio 41,69 % glasova, i HDZ-ov Mihael Jurić (HDZ, HSP AS, HSLS, HKS,  UDU) koji je osvojio 35,94 % glasova.

Najlakše kandidatu u Dvoru

U drugom krugu će se odlučivati i o načelnicima četiri općine u Sisačko-moslavačkoj županiji.

Najlakše bi moglo biti aktualnom SDSS-ovu načelniku Dvora Nikoli Arbutini kojem je pobjeda u prvom krugu umakla za par desetina glasova. S prednošću od čak 32 posto u drugom krugu će se sučeliti s Markom Tepšićem, kandidatom koalicije HSS- Demokratski savez Srba. I načelnik Martinske Vesi bit će izabran u drugom krugu 4. lipnja. Stjepan Ivoš (HDZ,HSS) osvojio je 40,40 posto glasova te će snage odmjeriti s nezavisnim Ivicom Dadovićem (26, 40%).

U Sunji će u drugi krug lokalnih izbora HDZ-ov Grga Dragičević (40,67%) i Josip Mačak (HNS,HSU,HBPS) koji je osvojio 26,61% glasova. I konačno, u Velikoj Ludini će se načelnik birati u drugom krugu. Tamo idu aktualni načelnik Dražen Pavlović (HDZ, HSP AS) s osvojenih 45,45% i SDP-ov Tomislav Bišćan s osvojenih 32,37 posto glasova.

Izvor: Lokalni Večernji

Komentari

komentara